sábado, 31 de diciembre de 2016

2016, adéu.

Aquest primer any complet de Govern Socialista a la Pobla Llarga, finalitza i demà arranca un any molt especial per a tots nosaltres, per a totes les poblatanes i poblatans.

Hui, cal ser crític al revisar el que hem fet durant el 2016 i apuntar tot allò que cal millorar, però també cal agafar forces per al futur, i posar en valor algunes de les coses aconseguides ens pot donar aquesta força.

Teníem que saber on estàvem realment, d’on partíem, ja que l’anterior govern municipal ha sigut, sens dubte, el més obscur des de 1979 (i no es opinió, sincerament). Però el dia a dia demandava solucions urgents, sense més demores, i així ho hem fet.

El projecte de recuperació del Barranc de Barxeta, feia que la comunitat escolar del nostre poble participara en la plantació de plantes autòctones i de ribera de riu i hui no sols podem veure que entre ponts no ha proliferat cap canya sinó que tots els lliris plantats ens donaran una alegria (flors) molt prompte. Cert es que cal continuar amb el tram de l’avinguda del Barranc de Barxeta (aigües amunt) i sobre tot en implicar a totes les poblatanes i poblatans en aquest projecte d'un barranc de tots.

Els actes del record, amb el monument al cementiri per a recordar a tots els poblatans afusellats a Paterna era un deute de la Pobla Llarga amb aquestes persones i ja es una realitat. Aquest passat 1 de novembre, va ser la primera vegada on familiars del poblatans víctimes del franquisme podien dipositar flors en record dels seus avantpassats. Però la regidoria de Memòria Històrica (la primera creada en un Ajuntament de tota la Ribera) no es pot quedar sols en la recuperació d’aquells fatídics anys sinó en recuperar tantes i tantes històries al nostre poble passades i aquest 2017, any del nostre 700 aniversari, deu estar pressent junt a la Regidoria de Cultura, de Festes, etc.

La Pobla Artesana i la Pobla de Llibres, recuperava un antiga fira del llibre però “actualitzada” i va ressorgir aquell 23 d’abril amb una força que ens va donar molta alegria i esperança de cara a mantenir la seua continuïtat per aquest 2017. L’esforç dels expositors va ser la base de l’èxit i estem convençuts que no decaurà per aquest any nou.

Poder, les famílies que així ho desitgen, commemorar un acte solemne pel naixement d’una filla o fill a l’Ajuntament, ja es una realitat des d’aquest 2016. Durant els anys a l’oposició, moltes veïnes i veïns ens feien arribar aquesta demanda, la de poder fer un acte de benvinguda ciutadana i ja és possible hui al nostre poble.

L’Alcaldessa, des del primer dia, va estar en contacte amb la Diputació per poder rescatar un conveni que feien arribar 166.000 euros a la Pobla Llarga per pagar les obres de la carretera d’entrada per Alberic. Conveni del 2008 i que mai s’havia complit. Gracies a aquesta gestió, en maig es confirmava que anava a fer-se efectiu, pel propi Diputat de Carretes Pablo Seguí. La visita del president de la Diputació al nostre poble mesos després es deixava ja tot signat. Cert es que aquests euros ja estan més que gastats, pitjor encara, per no pagar les obres en el moment, tenim que fer front ara a una sentència que ens fa pagar estos 166.000 euros més uns 60.000 euros pels interessos de demora.

Per primera vegada en la història del nostre poble, les veïnes i veïns van poder decidir on es devien invertir una quantia considerable de diners, en este cas els 125.000 euros del PPOS 2016. Tres opcions hi havia: 1 – invertir-los al local polifuncional; 2 – dotar d’una línia de mitjana tensió a la tercera fase del polígon industrial; i 3 – modificar l’entrada actual al poliesportiu, dotant-lo d’un nou pàrquing i asfaltar el pàrquing del cementiri. La primera opció va ser la que més vots va rebre i hui està pendent que es posen en marxa aquestes obres. Com no, vam rebre crítiques pel que vam fer i com ho vam fer, i que entenem, i que intentarem millorar, però orgullosos d’encetar aquesta possibilitat de que les poblatantes i poblatans pogueren participar en decidir aquesta inversió.

En estiu, vam poder obrir un nou accés per a vianants i bicicletes al poliesportiu. Aquest nou accés des del carrer Projecte (entre carretera Castelló i parc Sant Josep) va fer possible que els nostre menuts accediren al Poli amb més seguretat deixant de compartir l’accés per a vehicles. La nostra voluntat és millorar completament l’accés tant de persones com de vehicles per aquest carrer i lluitarem per poder fer-ho abans de finalitzar aquesta legislatura.

Uns 35.000 euros ens ha costat a tot el poble el fet de no pagar l’IVA en 2012. Abans de l’estiu, s’iniciava un expedient de responsabilitat patrimonial als tres presumptes responsables, que encara està en fase d’instrucció. Aquest Govern farà el que tinga que fer, sense cap dubte, per a esclarir tot allò que haja suposat un perjudici al nostre poble.

Al mes de juliol es donava l’inici al primer Campus Internacional anomenat “All together enjoy and learn in English” dirigit a joves entre 10 i 16 anys. Els nostres joves van realitzar activitats d’estiu però amb l’objectiu de potenciar les relacions interpersonals íntegrament amb anglès. Monitors de distints països del món van estar durant setmanes al nostre poble i l’experiència per als joves amb aquest Campus, com ells mateixa van dir, va ser "amazing".

Crec que tindre que fer la II part de l’adéu 2016, ja que encara hi ha molt més del que ací he escrit i segur que ja estan cansats d’aquesta entrada tan llarga.


QUE TINGUEN HUI MOLT BONA EIXIDA I ENTRADA D’ANY !!!


domingo, 11 de diciembre de 2016

Finalitzada I fase polifuncional

En entrar al govern en juny de 2015, molt del que en mesos va aflorar (sentències firmes 800.000 euros, deute en banc 190.000 euros, IVA per pagar més multa 80.000 euros, etc.) ens va caure com un poal d’aigua gelada, però quina era la situació real del polifuncional, com una llosa.

Després de veure inauguracions, crides, i altres, pensàvem (des de fora) que el lloc compliria amb tota la legislació vigent per considerar el polifuncional, apte per a tots aquests actes, però la realitat era molt distinta. El polifuncional (amb un cost inicial de 250.000 euros) era (i per desgràcia encara ho és) un MAGATZEM.

Invertir aquesta situació, donar una solució d’ús a esta primera inversió del PP de 250.000 euros, va ser una de les prioritats del nou govern, i davant la primera subvenció de la Diputació el 9 de setembre de 2015 (poden mirar ací l’ordre) vam decidir primer que res, millorar el pou de la Serratella (el pou II, deixant-lo completament nou) i iniciar la primera fase de conversió del magatzem actual en un vertader polifuncional.

Aquesta I fase, ha estat dissenyada per l’arquitecte JUAN JOSE GIL GIMENO i portada a cap per l’empresa PRODIESAN S.L.. Com poden veure en la imatge, s’ha construït una entrada principal amb dos annexos laterals (vestuaris i servicis).


Una segona inversió, el PPOS 2016 de 125.000 euros, que si recorden va ser l’opció guanyadora per les veïnes i veïns que van participar per primera vegada a la Pobla Llarga en la elecció d’una inversió d’esta magnitud al passat maig 2016, està a punt d’iniciar-se per culminar la transformació del que hui es un magatzem en un vertader centre polifuncional.





sábado, 3 de diciembre de 2016

Exemple del treball que es realitza

Activitat frenètica estem portant al nostre Ajuntament tots els regidors de l’equip de govern i l’Alcaldessa al front. Aquest és sols el que s’ha fet durant aquest mes de novembre:

1 - S’ha portat a cap el pla d’ocupació municipal, on distintes poblatanes i poblatans han estat empleats durant tot el mes en tasques de neteja viaria la majoria d’elles i ells.

2 – S’ha realitzat una jornada informativa on podien participar qualsevol veí o veïna del nostre poble sobre noves eines de recerca de treball.

3 – S’han presentat dos nous programes de treball l’EMCORP i SALARI JOVE, i en breu comencen les persones seleccionades a treballar.

4 - S’ha organitzat una xerrada informatives per a tota la població sobre el gas domèstic, sobre com prevenir estafes.

5 – Taller per adquirir ferramentes d’estimulació primerenca. Com entendre i millorar les capacitats cognitives dels nostre fills.

6 - "Treballar la salut dels vostres fills" taller realitzat gràcies a la metgessa Empar Aranda, pediatra del centre de salut de la Pobla Llarga, on es va parlar sobre l'alimentació des nostre menuts, sobre el calendari de vacunació i prevenció de malalties.

7 – S’ha celebrat el dia contra la violència de gènere, participant escolars del nostre poble.

8 – S’ha creat l’Escola Municipal de Família integrada per representants i tècnics de l’Ajuntament, Mancomunitat de la Ribera Alta, centres educatius i AMPES de la localitat a fi de crear un espai d’informació, formació, reflexió i activitats lúdiques per a les famílies sobre temes relacionats amb les seues funcions educadores i socialitzadores.

9 - Es va acompanyar a la associació de jubilats i pensionistes del nostre poble al centre d’investigació príncep Felip per fer entrega d’uns diners que serviran per a lluitar contra l’Alzheimer.

10 - La celebració de la XVII Assemblea d’Història de la Ribera, va aglutinar al nostre poble, a més de 80 investigadors de tota la comarca, presentat un total de 50 comunicacions, de les que cal destacar la preparada pels poblatans Joan Català, Balbí-Josep Serena, Ferran Pastor, Josep Lluis Navarro i Ximo Vidal.

11 - S’ha treballat per a la creació d’una revista intermunicipal anomenada LA COMUNA que va ser presentada durant l’Assemblea.

12 - Durant setmanes hem tingut a la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura, LA RIBERA DEL XÚQUER (exposició sobre la nostra comarca).

13 – S’ha gestionat la cessió del Crist de la Pobla a la Universitat per a ser referent en una exposició dedicada a la restauració.

14 - S’ha posat en marxa el programa d’entrenament física per als més majors.

15 - Creació de la nova escola d’iniciació esportiva “amics de l’atletisme”.

16 – En marxa des del 10 de novembre un nou taller de motricitat i memòria per a majors.

17-  Les plaques de tres carrers on hi havia un error, s’han modificat a la forma correcta. c/ SANT VICENT; c/ CANONGE FRANCESC FOGUÉS COGOLLOS (1853-1913); c/ ARDIACA EN PERE D’ESPLUGUES fundador de la Pobla Llarga any 1317.

18 - S’han fet i repartit fulls per a poder inscriure’s al BANC DE TERRES local.

19 - Ja estem immersos en la II campanya COMPRA AL TEU POBLE amb una gran expectació per part de tots, ja que l’any passat va estar molt ben rebuda i s’espera que aquesta nova edició siga molt més participativa.

20 - Durant aquests dies de pluja s’ha estat pendent de les principals vies com la carretera de Manuel detectant i solucionant un tap que en hores haguera fet impossible circular.

21 - S’ha presentat un pla econòmic financer per a poder rebre una nova subvenció de la Diputació de mes de 100.000 euros que va destinada a millorar la nostra piscina municipal. Abans s’ha treballat per tenir tota la documentació d’aquest projecte de millora de la piscina a punt.  

22 - També una modificació de crèdit de 2,5 milions d’euros on per primera vegada tenim tots clar on s’han destinat més de 1,7 milions durant dècades del nostre pressupost.

23 - Presents en la presentació per part de la Diputació de les inversions en carretes on venen per a la Pobla Llarga uns 166.000 € ja gastats fa molts anys però no pagats.

24 - També se va participar en la reunió convocada des de la Generalitat amb el títol MUNICIPIS QUE RESCATEN PERSONES.  

miércoles, 9 de noviembre de 2016

Banc de Terres la Pobla Llarga

Fa molts anys, el Grup Municipal Socialista, va proposar al Govern del Partit Popular mitjançant el Consell Agrari Municipal la creació d’un Banc de Terres davant l’abandonament continuat de terres al nostre terme municipal. Hui, som Govern i gràcies als altres Grups Municipals que ho han recolzat (tots menys el Partit Popular) i sobre tot al Consell Agrari Municipal, tenim ja actiu el Banc de Terres de la Pobla Llarga.

Vos deixem ací l’enllaç (polsen ací) per a poder descarregar el full d’inscripció al Banc de Terres i poden enviar-lo per email a ajuntament@lapoblallarga.es


Les bases reguladores d’aquest Banc de Terres el tenen publicat al BOP i poden llegir-lo polsant ací


martes, 1 de noviembre de 2016

Perquè calia pujar impostos i crear taxes?

El passat ple ordinari, el del dijous 27 d’octubre de 2016, l’equip de govern va presentar una pujada d’impostos (de l’IBI i dels vehicles) per al 2017 i que un domicili amb dos cotxes i casa de valor cadastral al voltant de 30.000 € la pujada total serà de 12 € anuals. També es va presentar la creació de dos taxes com la de cerimònies civils al nostre ajuntament (25 € per l’expedient i si es vol cerimònia entre setmana 25 € més i 75 € més si es cap de setmana) i la d’expedició de documents que es sol·liciten per a tràmits de fora de l’ajuntament (ningú pagarà per documents que el propi ajuntament puja demanar a la veïna o veí).

 I perquè?

Per moltes circumstancies i des de fa molt de temps, arribem a aquests primers 700 anys de vida del nostre poble amb un greu problema econòmic. Per al 2017 tenim que fer front al pagament de 750.000 euros entre capital i interessos dels préstecs que tenim als bancs. El 30% dels ingressos previstos per al 2017 han d’anar a pagar deutes en bancs i el 50% es per al capítol I, per a pagar les nòmines i seguretat social de tot el personal que treballa per al nostre poble (en oficines municipals, policia local, brigada obres, escola adults, serveis socials, escola infantil, neteja edificis públics, poliesportiu, biblioteca i centre informació juvenil).

Tant sols un 20% dels ingressos que es poden preveure hui per al 2017, aproximadament uns 500.000 €, quedaran per a fer front a les despeses de funcionament del nostre poble (capítol 2 del pressupost: manteniment de carrers, de camins, edificis públics, de jardins, etc. així com la llum del poble i edificis públics, festes i altres actes comercials o culturals) i per al capítol 4 que inclou tots els programes socials (de nutrició infantil, de menjar a casa, ajudes d’emergència, pobresa econòmica) i el recolzament a les nostres associacions mitjançant convenis entre elles i l’ajuntament.


Tots podem veure com tenim carrers, camins rurals, arbres per podar, problemes de llum en alguns carrers, etc. sense poder donar solució per falta de recursos i així i tot ens farà falta uns 550.000 € al capítol 2 en aquest 2016. I per al capítol 4, estarà la despesa al voltant de 120.000 euros, el mínim necessari per mantenir tots els programes socials i de convenis en associacions durant 2016

Un total aproximat de 670.000 € de necessitat, per mantenir el que tenim, i tan sols uns 500.000 € de disponibilitat.

Abans de la pujada d’impostos, l’equip de govern, al cap davant l’alcaldessa, ha estat treballant per poder baixar el total a pagar a bancs anualment però l’estat central que deuria de donar la solució, “ni está ni se le espera” (des d’agost esperant resposta). No sols s’ha treballat en poder pagar menys a bancs sinó s’han pres altres mesures que si han donat resultat però que com la pujada d’impostos, ajuda però no son definitives.

Ens enfrontem aquest 2017 a una situació molt molt complicada i tots deguem treballar units per poder afrontar el que ens vinga.



Evolució de la despesa del capítol 2 i del 4 en els últims 10 anys al nostre poble. 
La mitjana en el capítol 2 ha sigut de 727.652 €
La mitjana en el capítol 4 ha sigut de 145.246 €
Per al 2017 es preveu una disponibilitat de 500.000 € per als dos capítols


domingo, 23 de octubre de 2016

Igualtat i compliment de normes

El passat 25 d’agost vam publicar un article sobre si es necessari tenir gual o no (podeu polsar ací per a llegir-lo) i on s’informava del repartiment per les cotxeres sense gual d’una nota informativa que per fi s’ha pogut repartir aquesta setmana passada.

Esperàvem la reacció de moltes poblatanes i poblatans a la nota informativa i així ha sigut. Hem escoltat a la gent pels carrers i també hem llegit molts comentaries al facebook i pensem que cal alguna matisació. Vaja per davant tot el nostre respecte a totes les persones que lliurement es manifesten com consideren oportú.

1 – Cal llegir amb deteniment la nota informativa de l’ajuntament que diu clarament que segons l’Ordenança Municipal de Tràfic de la Pobla Llarga (que no es d’aquest actual govern sinó d’anteriors) diu que: “està subjecte a autorització municipal l’accés de vehicles a l’interior d’immobles quan siga necessari creuar una vorera o altres bens de domini i us públic...”.

Tota aquella veïna o veí que no tinga vehicle o encara que el tinga, no l’entre en la cotxera, no ha de demanar cap gual.

Aquelles veïnes o veïns de les zones del Carrer Vistabella, que accedeixen a les seues cotxeres per un carreró i que manifesten públicament que el xafar la vorera per accedir és un error d’urbanització, comunicar-los que se va ha demanar un informe als tècnics municipals per a que determinen si és així o no. Aquest govern va plantejar aquest tema a tots els grups municipals en febrer de 2016. Els regidors de l’anterior govern van manifestar que aquest tema era complicat però en cap moment van informar de que aquest punt havia sigut ja determinat en un sentit (el carreró és propietat privada i la vorera està mal feta) o en un altre (el carreró és de domini i ús públic i cal demanar l’autorització per accedir a les cotxeres). En el moment tingam els informes, comunicarem a tots els veïns el que han determinat els tècnics.
   
Tota aquella veïna o veí que la seua cotxera estiga en una zona on tinga dubte de si ha de demanar gual o no, li recomanem pressente instància (o física a les oficines municipals o mitjançant la web municipal lapoblallarga.es/oficina virtual) demanat que se li informe de si ella o ell està creuant un bé de domini i us públic o no quan accedeix a la seua cotxera.

2 – En cap moment aquest govern ha fet cap modificació del que ha sigut un gual. El gual sempre ha sigut el que l’ordenança diu que és. Al nostre poble pots veure clarament cotxeres amb ralla pintada en groc però sense gual. Pots veure guals comprats en grans superfícies col·locats a la cotxera i aconseguir enganyar als veïns. Veus cotxeres amb cartrons que diuen “no aparcar, salida de vehículos”. També alguns veïns que han aparcat tapant una cotxera sense gual han tingut que suportat comentaris verbals o per escrit del propietari per a que no torne a deixar el cotxe allí. etc. etc. i ara pots llegir fins i tot comentaris de que “el gual sel posa el k vol”. Aquest govern, és govern, i el compliment de les normes és un dels seus objectius.

3 – El principi que ha mogut a aquest govern en aquest tema ha sigut el d'IGUALTAT. Cal finalitzar amb uns SI i altres NO. A la carretera (al mateix carrer) pots veure clarament com més d'una veïna o veí si tenen gual a les seues cotxeres i altres no. Motiu? Si és un tema sols de que t’aparquen davant o no, perquè hi ha cotxeres en guals a la zona de vianants? Perquè hi ha guals a la carretera? Estem convençuts que per desconeixement del que és el gual i amb aquesta nota informativa pensem que és un primer pas per poder reconduir aquest tema.


Agrair a totes les veïnes i veïns que o be per email a gual@lapoblallarga.es o de forma presencial a l'ajuntament, han demanat un gual per a la seua cotxera durant aquests dies i han contribuït a posar fi a aquesta injustícia

sábado, 10 de septiembre de 2016

Dades econòmiques PISCINA i ESCOLA D’ESTIU 2016

L’any passat vam publicar les dades sobre ingressos i despeses de l’escola d’estiu i de la piscina municipal. A molts els va semblar un tant estrany i fins i tot “prescindible” donar aquesta informació, però per a l’actual equip de govern socialista tot el contrari. L’any 1983, en concret al mes de novembre, va aparèixer el primer SERRATELLA, el primer butlletí d’informació municipal d’aquell primer govern municipal i socialista. Entre tota la informació sobre els plens municipals i molts altres, figuraven les dades sobre ingressos (4.643,78 €) i sobre despeses (7.597,71 €) de la piscina municipal durant la campanya de 1983. Informar, facilitar les dades reals de tota activitat generada des de l’Ajuntament, sempre ha tingut un valor “democràtic” incalculable que mai s’haguera tingut que perdre. Així que...
Aquest any 2016, els ingressos en la piscina municipal han sigut de 9.464 €. 1.452,80 € més que la campanya passada (un 18% més) i les despeses han sigut de 17.169,03 €. 1.540,29 € més que la campanya passada (un 10% més). En despesa, tenim les dades desglossades, així que val la pena especificar on s’han gastat els diners: reparació manteniment 3.934,98 €; productes manteniment aigua 299,48 €; farmaciola 201,68 €; aparell cloració 461,77 €; tiquets 205,70 €; total sous bruts taquilleres i socorristes 8.830,78 €; seguretat social 3.234,64 €.
Si volem comparar amb dades del 2015, tenim que tindre en compte les dies que ha estat oberta la piscina. En 2015 es va obrir el 19 de juny i en 2016 el 15 de juny. En 2015 es va tancar el 30 d’agost i en 2016 el 4 de setembre. A més a més, l’any 2015 es tancava tots els dilluns i en 2016 no, ha estat obert tots els dies, fins i tot els dos festius (29 juny i 15 d’agost) i durant 8 h al dia. 67 dies oberta en 2015 front a les 82 dies d’aquest 2016, aconseguint una reducció de 24 euros per dia en el seu manteniment (en el 2015 cada dia que va estar oberta va costar 233 € front als 209 € d’aquest 2016).

PISCINA MUNICIPAL
2015
2016
Apertura
19 juny
15 juny
Tancament
30 agost
4 setembre
Total dies oberta
67
82
Ingressos
8.011,20 €
9.464 €
Despeses
15.628,74 €
17.169,03 €
Cost diari
233 €
209 €
  
Sobre l’escola d’estiu tradicional, aquest any ha tingut uns ingressos de 3.088 € per les matrícules dels xiquets assistents i un total de 4.421,56 € en despeses (nòmines i seguretat social de monitors 3.518,37 €; material 108,03 €; farmaciola 13,48 €; curset natació 580 €)

ESCOLA D’ESTIU
2015
2016
Ingressos
5.808  €
3.088 €
Despeses
6.568,16  €
4.421,56 €


Com podem veure, tenir al nostre poble serveis com la piscina municipal, escola d’estiu i tants altres són a costa de destinar part dels impostos a ells. Aquest govern no ho dubta i sap de la importància de mantenir oberta la piscina tot el major temps possible amb una gestió més eficaç (cal recordar que l’any passat poc vam poder fer ja que vam accedir a l’ajuntament el 15 de juny i aquest any ja s’ha gestionat completament per nosaltres). Ara som les veïnes i veïns els que hem d’utilitzar-los i gaudir-los. Ara som els poblatans els que tenim que apreciar el que és nostre.


jueves, 25 de agosto de 2016

Es necessari tenir gual?





Amb aquest títol, ES NECESSARI TENIR GUAL? el passat febrer d’aquest 2016, els grups municipals vam debatre sobre el gual permanent al nostre poble. Tots podem veure com en moltes cotxeres existeix la placa de gual i en moltes altres no i la pregunta és perquè?

A la web municipal, podem llegir distintes ordenances com la Ordenança Municipal de Tràfic que poden descarregar polsant ací Tot un capítol, el quart, està dedicat per complet al tema gual i deixa clar que “està subjecte a autorització municipal l’accés de vehicles a l’interior d’immobles quan siga necessari creuar una vorera o altres bens de domini i us públic...”

Cal desterrar la idea de que sols fa falta gual en una cotxera si poden o no aparcar davant d’ella un tercer. El gual és l’autorització municipal per poder circular per la vorera cap a la cotxera i fer-ho sense l’autorització, sense tenir gual, està considerada com una falta greu amb una sanció de 200 € (així ho diu el reglament de circulació i la llei de seguretat vial)

Així que la resposta al perquè hi ha veïna o veí que sí sol·licita gual a l’ajuntament per poder circular per la vorera fins la seua cotxera i altres que no, és simplement per falta de coneixement de que és un gual i si està o no incomplint alguna norma. A partir de la setmana pròxima, s’iniciarà una campanya informativa, dipositant cartes en les cases que compten amb cotxera i no gual. Es important que els veïns siguen conscients de la necessitat de tenir el gual si estan accedint amb un vehicle a la seua cotxera ja que molts altres conciutadans sí compleixen amb la normativa i no es pot continuar amb la injustícia de que alguns sí compleixen i altres no.


Per facilitar el tràmit de petició de GUAL poden descarregar ací la instància existent per emplenar i entregar en l’Ajuntament o si els pot resultar millor enviar e-mail amb les dades que es sol·liciten a la instància o la pròpia instància escanejada, tenen aquest e-mail per a completar el tràmit gual@lapoblallarga.es El total a pagar per un gual es de 31,26 € a l'any.

viernes, 19 de agosto de 2016

Tres mesos per a l’assemblea d’història de la ribera a la Pobla Llarga


Per primera vegada a la Pobla Llarga, va ha celebrar-se l’Assemblea d'Història de la Ribera, impulsada en 1979 per Joan Fuster. Convidem a tots els poblatans a que participen o en la secció monogràfica (“Vil·les, alqueries i cases de camp. Poblament dispers, noves poblacions i urbanitzacions a la Ribera”, tema que vol abastar tots els aspectes relacionats amb el poblament del territori al llarg del temps) o en la secció miscel·lània (dividida en els següents apartats: Geografia, Fonts i Documentació, Prehistòria i Arqueologia, Història Antiga, Història Medieval, Història Moderna, Història Contemporània i Història de l’Art i Patrimoni Cultural i Artístic).

Encara hi ha temps per a presentar al Secretariat les comunicacions (fins al 23 d’octubre) i ací adjuntem l’enllaç per a poder descarregar el full d’inscripció però no hi ha ja massa temps per poder treballar en ella, en la comunicació elegida per vostè, i aportar a la història de la nostra comarca el seu treball.


Recorde que no sols hi ha que omplir el full d’inscripció, sinó que cal presentar un resum del seu treball en un full, especificant el títol i el nom de l’autor, abans del 30 d’octubre, per poder-lo lliurar als participants  adjunt amb el material de l’Assemblea. El temps d’exposició de cada comunicació estarà al voltant dels 15 minuts, tot i que el treball definitiu per a la publicació pot arribar fins als 25 fulls a doble espai.

miércoles, 17 de agosto de 2016

Amb el tema dels excrements, alguna cosa ha de canviar


El passat divendres, estant esmorzant a una terrassa d’un bar d’ací la Pobla, va passar un xic amb un gos molt gran i allà que va anar una pixada de més d’un minut a tan sols tres metres de nosaltres. Una barbaritat, de veritat. Les cares de tota la gent que allí estaven esmorzant es van transformar i en totes podies veure FÀSTIC. Ahir, me enviaven una foto per What (la que pose en aquest escrit) i me deien que un xic, amb el seus gos, passava per davant d’ells i el gos es va posar a cagar a la vorera deixant allí la merda sense que l’amo fera ni cas.

Davant aquest comportament, que molesta i cada vegada més a altres veïns, deguem treballar per a conscienciar a tots els que decideixen tindre un gos o altres animals al seu càrrec, que no poden continuar amb pràctiques heretades de fa molts anys. Si visualitzem com eren abans els carrers, com hi havia cavalls per ells, etc. es pot mig entendre que un gos fera les seues necessitats fora de casa però hui està completament fora de lloc. En moltes webs pots veure consells per a ensenyar al teu gos que faja les seues necessitats fora de casa i en algunes diuen que el gos “no sabe instintivamente que tú prefieres que lo haga cuando sale a la calle”. 

A la Pobla Llarga, el 14 de maig de 2005 (BOP 113) es va aprovar l’ordenança municipal reguladora de les normes bàsiques per a la convivència ciutadana i govern municipal (poden polsar i descarregar-se esta ordenança ací) on diu a l’article 8-2-c “es prohibeix a la via pública: la realització de necessitats fisiològiques humanes o la tolerància a la realització d'aquestes per animals de companyia”. El no compliment d’aquesta ordenança en aquest apartat comporta una multa de 30 euros.

Cal reflexió per part dels que tenen animals de companyia, de gossos. Estem molt lluny d’aquella època on els carrers eren de terra, poc transitats, amb una relació amb els animals distinta (no veig una gosseta fa 100 anys amb llacet i amb suèter) i cal respecte amb els que no tenen el perquè de suportar davant de sa casa regalets com el que poden veure ací.



sábado, 13 de agosto de 2016

Sol·licitud adhesió fons d'ordenació per prudencia econòmica



Ahir divendres, vam celebrar ple extraordinari i urgent on l’equip de govern presentàvem a la resta de grups municipals la petició d’adhesió al fons d’ordenació per als ajuntaments que no es poden refinançar en condicions de prudència financera. Es a dir, que com la Pobla Llarga està actualment endeutada en més d’un 200%, no podem nosaltres mateixa fer res (econòmicament parlant) sense primer demanar-ho a l’estat.
Per poder presentar aquesta sol·licitud, s’ha tingut que presentar en el mateix moment un pla d’ajust on devíem informar de les mesures que anem a prendre per fer front al pagament del que volem finançar (sentències firmes per valor de 700.000 euros que tenim que pagar ja, si o si, i les lletres del 2017 -un total de 600.000 euros- del préstec de 3.700.000 € que tenim des del 2012)
I perquè estem en aquesta situació? Per les polítiques del partit popular durant els seus tres mandats, durant les seues tres majories absolutes al nostre poble com per exemple urbanitzar sense necessitat (tant en urbana com en industrial) i no cobrar quotes urbanístiques posteriors a empreses (sols una d’elles devia més de 400.000 €). També estem en esta situació per no complir el que el partit popular va aprovar en març del 2012, un pla d’ajust que tenia que servir per a pagar els 3,6 milions d’euros que tenia als calaixos el Sr. Soler. Vos recomane rellegir el que vam publicar al blog dels socialistes de la Pobla Llarga aquell any 2012.

La situació de tresoreria municipal és molt complicada actualment. En aquest primer any de govern hem tingut que pagar multes, sentències, IVA, etc. per valor superior als 500.000 € aprox. Tot pagaments pendents d’anys enrere que feia ja impossible fins i tot demanar subvencions a la Diputació. Açò va ha fer quasi impossible disposar del líquid per a pagar a finals d’agost la primera lletra del préstec de 3,7 milions de 146.000 € i si no podem pagar, l’estat ens llevarà com a mínim el 50% del que ens envia tots els mesos (uns 70.000 €) que és la base per a pagar les nòmines de tots els treballadors.
Està és la situació real, fidel, que informem com sempre ho hem fet des de la veritat (hui com a govern i abans en l’oposició i poden com ja he dit abansrellegir el blog dels socialistes de la Pobla on el primer article es de novembredel 2008) que està llevant la son a tots i en especial a la nostra alcaldessa. I es per això que s’ha presentat aquesta petició d’adhesió amb aquest nou pla d’ajust que tindrem que complir si volem traure al nostre poble d’aquestes cendres. 

Ací poden veure la curta exposició meua feta al ple.

article al LEVANTE del 28 de març de 2012