lunes, 1 de agosto de 2016

Pressupost 2016 (I)

Al Ple Ordinari Municipal del 30 de juny de 2016, es va aprovar el pressupost municipal per a aquest 2016. L’actual govern socialista és totalment conscient de la tardança en la presentació al ple d’aquest document necessari per a gestionar la Pobla però el desgavell econòmic en que ens hem trobat ha fet no recomanable presentar-lo abans ja que de segur estaríem davant un document amb molts més errors que encerts, ja que l’anterior govern pagava fora d’ell, fora del pressupost, fins i tot nòmines. Al voltant de 1,5 milions d’euros estava pendent d’aplicar al pressupost municipal fa ara un any al entrar nosaltres al govern. Però ja el tenim aprovat i ara cal donar-lo a conèixer a tots vostès.

Un total de 2.634.406,53 € és el total presentat, tan com a ingrés com a despesa. Sobre els ingressos ja vaig parlar fa uns mesos, incorporant alguna novetat actualment. Els ingressos majors correspon a dos partides, en primer lloc l’IBI que és el 29,6 % del total i després la transferència de l’estat gràcies a tots eixos impostos que paguem tots el poblatans dia rere dia com l’IVA i altres (el 28,10 %). La resta sols destacar el 7,71 % de l'impost de vehicles i per aquest any i gràcies al treball d’una de les funcionaries que ha posat al dia aquest cobro que hi havia molt pendent, el de les Plusvàlues, arribarem al 2,16 %. No puc deixar de mencionar el conveni que s’ha signat amb la diputació de 167.000 euros per poder fer front a una de les sentències que tenim ja firmes per les obres d’accés a la Pobla per la carretera d’Alberic i que figura en la previsió d’ingresos.

CAPÍTULO 1 IMPOSTOS DIRECTES
1.141.300,00
CAPÍTULO 2 IMPOSTOS INDIRECTES
9.100,00
CAPÍTULO 3 TAXES, PREUS PÚBLICS I ALTRES INGRESSOS
347.300,00
CAPÍTULO 4 TRANSFERÈNCIES CORRENTS
1.066.306,53
CAPÍTULO 5 INGRESSOS PATRIMONIALS
58.400,00
CAPÍTULO 6 ENAJENACIÓ D'INVERSIONS REALS
12.000,00

En la part de les despeses vull fer una primera reflexió. Un pressupost públic a banda de ser una previsió que realitza en este cas l’Ajuntament, ha de complir amb els propòsits que el govern pot establir. Així ha segut durant les 3 passades legislatures al nostre poble, on la majoria absoluta del partit popular feia uns pressupostos amb la única finalitat de portar endavant el seu programa de govern. No sols durant aquests 12 anys passats el partit popular va pressupostar per portar endavant el seu programa electoral, sinó que durant els 8 pròxims anys, també va ha influir directament en la gestió del nostre poble. En aquest pressupost i durant 7 anys més, un 25% del pressupost, uns 600.000 euros estan compromesos, pagant els préstecs que el partit popular ha fet durant el seu govern.


En una nova entrada explicaré les partides que hem aprovat en despeses.   

2 comentarios:

  1. Felicitats per la llavor didáctica que fas i molta sort amb els números aprovats.

    ResponderEliminar
  2. Felicitats per la llavor didáctica que fas i molta sort amb els números aprovats.

    ResponderEliminar