miércoles, 17 de agosto de 2016

Amb el tema dels excrements, alguna cosa ha de canviar


El passat divendres, estant esmorzant a una terrassa d’un bar d’ací la Pobla, va passar un xic amb un gos molt gran i allà que va anar una pixada de més d’un minut a tan sols tres metres de nosaltres. Una barbaritat, de veritat. Les cares de tota la gent que allí estaven esmorzant es van transformar i en totes podies veure FÀSTIC. Ahir, me enviaven una foto per What (la que pose en aquest escrit) i me deien que un xic, amb el seus gos, passava per davant d’ells i el gos es va posar a cagar a la vorera deixant allí la merda sense que l’amo fera ni cas.

Davant aquest comportament, que molesta i cada vegada més a altres veïns, deguem treballar per a conscienciar a tots els que decideixen tindre un gos o altres animals al seu càrrec, que no poden continuar amb pràctiques heretades de fa molts anys. Si visualitzem com eren abans els carrers, com hi havia cavalls per ells, etc. es pot mig entendre que un gos fera les seues necessitats fora de casa però hui està completament fora de lloc. En moltes webs pots veure consells per a ensenyar al teu gos que faja les seues necessitats fora de casa i en algunes diuen que el gos “no sabe instintivamente que tú prefieres que lo haga cuando sale a la calle”. 

A la Pobla Llarga, el 14 de maig de 2005 (BOP 113) es va aprovar l’ordenança municipal reguladora de les normes bàsiques per a la convivència ciutadana i govern municipal (poden polsar i descarregar-se esta ordenança ací) on diu a l’article 8-2-c “es prohibeix a la via pública: la realització de necessitats fisiològiques humanes o la tolerància a la realització d'aquestes per animals de companyia”. El no compliment d’aquesta ordenança en aquest apartat comporta una multa de 30 euros.

Cal reflexió per part dels que tenen animals de companyia, de gossos. Estem molt lluny d’aquella època on els carrers eren de terra, poc transitats, amb una relació amb els animals distinta (no veig una gosseta fa 100 anys amb llacet i amb suèter) i cal respecte amb els que no tenen el perquè de suportar davant de sa casa regalets com el que poden veure ací.



No hay comentarios:

Publicar un comentario