jueves, 25 de agosto de 2016

Es necessari tenir gual?





Amb aquest títol, ES NECESSARI TENIR GUAL? el passat febrer d’aquest 2016, els grups municipals vam debatre sobre el gual permanent al nostre poble. Tots podem veure com en moltes cotxeres existeix la placa de gual i en moltes altres no i la pregunta és perquè?

A la web municipal, podem llegir distintes ordenances com la Ordenança Municipal de Tràfic que poden descarregar polsant ací Tot un capítol, el quart, està dedicat per complet al tema gual i deixa clar que “està subjecte a autorització municipal l’accés de vehicles a l’interior d’immobles quan siga necessari creuar una vorera o altres bens de domini i us públic...”

Cal desterrar la idea de que sols fa falta gual en una cotxera si poden o no aparcar davant d’ella un tercer. El gual és l’autorització municipal per poder circular per la vorera cap a la cotxera i fer-ho sense l’autorització, sense tenir gual, està considerada com una falta greu amb una sanció de 200 € (així ho diu el reglament de circulació i la llei de seguretat vial)

Així que la resposta al perquè hi ha veïna o veí que sí sol·licita gual a l’ajuntament per poder circular per la vorera fins la seua cotxera i altres que no, és simplement per falta de coneixement de que és un gual i si està o no incomplint alguna norma. A partir de la setmana pròxima, s’iniciarà una campanya informativa, dipositant cartes en les cases que compten amb cotxera i no gual. Es important que els veïns siguen conscients de la necessitat de tenir el gual si estan accedint amb un vehicle a la seua cotxera ja que molts altres conciutadans sí compleixen amb la normativa i no es pot continuar amb la injustícia de que alguns sí compleixen i altres no.


Per facilitar el tràmit de petició de GUAL poden descarregar ací la instància existent per emplenar i entregar en l’Ajuntament o si els pot resultar millor enviar e-mail amb les dades que es sol·liciten a la instància o la pròpia instància escanejada, tenen aquest e-mail per a completar el tràmit gual@lapoblallarga.es El total a pagar per un gual es de 31,26 € a l'any.

1 comentario: