jueves, 9 de abril de 2020

Dades locals de contagis. Si o No ?


A mi almenys sempre m’han dit que hi havia que estar preparat per a tot, però sincerament, per a estar confinat a casa per culpa d’un coronavirus que fa perillar la vida de qualsevol (molt especialment la dels nostres pares i mares) NO.

M’ha tocat viureu aquesta situació estant al Govern de la Pobla Llarga i aquesta circumstància també ha fet que aquest tema l’haja viscut possiblement amb més intensitat i amb més responsabilitat.

Vaja per davant el meu reconeixement a totes i a tots, alcaldessa, regidores i regidors, policia, brigada, veïnes i veïns que han tingut que treballar i els que s’han quedat a casa, sanitaris dels centre de salut nostre, etc. etc. etc. que han estat des del primer dia treballant per a totes i tots.

Un dels temes que ens ha fet debatre molt (molt més durant les primeres dies que ara, la veritat) ha sigut sobre les xifres a nivell local de persones amb COVID-19. Les teníem que saber (el Govern Municipal, l’alcaldessa) ? les teníem que fer públiques a la població ? quins pros i contres podia tenir el fet de saber-les? i si les veïnes i els veïns saberen les dades reals (foren les que foren) ajudaria o perjudicaria a parar els contagis?

Ahir el President de la Generalitat deia (així ho diu la Cadena Ser) que es comprometia a donar les dades a nivell local i que si no ho han fet abans ha sigut per a evitar qualsevol situació que afectara als malalts. Efectivament els Governs Municipals no hem tingut dades sobre com ha anat evolucionant els contagis a nivell local. Aquest fet, deia un alcalde d’una població veïna a la nostra, podia donar una falsa sensació de tranquil·litat als municipis (al no tenir dades semblava que els contagis eren en altres llocs i no al nostre municipi) i alguns podien comportar-se de forma irresponsable i no fer el confinament, etc.

Una nota de veu d’una veïna he sentit fa uns dies, davant el positiu d’una altra veïna, i la veritat es que tots els dubtes de si nosaltres (l’Ajuntament) teníem que tenir les dades, fer-les públiques, etc. se m’han clarificat. Des d’un primer moment s’ha dit que el tema era greu, que calia quedar-se a casa tots els que podíem per a evitar que els contagis foren a més i protegir a tots els que tenien que anar a treballar per a tenir tots de tot. Des d’un primer moment s’han posat tots els mitjans personals, físics, econòmics al servei de tota la Pobla. S’han habilitat llocs on poder aïllar-se persones que tingueren esta necessitat per símptomes, per ser realment positius després de proves, i així protegir els de sa casa. Es a dir, que més donava tenir un cas a la Pobla o molts més? Calia fer tot el que podíem de forma individual i col·lectiva per a protegir-nos tots i crec que així ho estem fent, a nivell personal i a nivell institucional.

Totes i tots hem demostrat que independentment de les xifres a nivell local, el que tenim que fer ho hem fet i estem fent-ho. Encara no ha finalitzat aquest mal son i tenim que continuar, amb disciplina, fent tot el que estiga en les nostres mans per parar al Covid-19.

1 comentario:

  1. És pot dir més alt però no més clar. El que toca és ser responsable i ajudar a frenar-ho i el govern municipal posar els seus recursos per ajudar a qui ho necessite. Un aplaudiment al govern local pel que esteu fent.

    ResponderEliminar