domingo, 2 de abril de 2017

NINGÚ va a pagar-nos els nostres deutes

Hui, dia en que realitzem un dels actes amb més significació política de l’any, hui que anem a recordar a tots aquells que van patir la repressió franquista, feixista, una vegada finalitzada ja la guerra, és un dia que els polítics, tots, del nostre ajuntament, estem en capella, ja que tenim que decidir aquesta setmana sobre el nostre futur. 

Aquest estiu passat vam aprovar al plenari d’agost, adherir-nos al fons d’ordenació del Ministeri d’Hisenda per fer front primer que res al pago de més de 700.000 euros de sentències que tenim fermes des de fa molts anys i que no hi ha una altra que pagar (i que amb recursos propis, no deixats, es impossible) i per disposar d’uns anys (en concret 3, ens acollíem a una carència de 3 anys) per realitzar totes les reformes necessàries per així poder fer front al pago del préstec de 3,7 milions d’euros del 2012 i que fins 2016 no s’ha amortitzat ni un cèntim del seu capital.

Ho tenim aprovat, tenim aprovat un préstec de l’ICO de 734.897,52 € per a pagar sentències i també refinançar el préstec, però ací els bancs no ho han possibilitat, ja que cal calcular els interessos a pagar de nou (passaríem de estar pagant EURIBOR + 1,31% a EURIBOR +0,374%) i com perdrien un 0,9% aprox. s’han negat a refinançar aquest préstec de 3,7 milions.

Aquesta setmana passada va eixir una nova mesura del Ministeri de cara al pago d’aquest préstec. També donen 3 anys de carència, pagant sols interessos fins al 2020 i a partir d’aquest any fins al 2026 es tornaria el capital. És el Ple Municipal qui ha d’aprovar o no sol·licitar aquesta adhesió que va a comportar tenir que baixar el nostre deute (ara estem en el 191% i es demana baixar-lo fins al 75%) i que el nostre estalvi siga positiu i no negatiu com ara (estem en uns -250.000 €). És una decisió molt complicada ja que a cap polític li agrada tenir que pujar impostos o crear taxes però la Pobla Llarga ha de ser conscient que NINGÚ va a pagar-nos els nostres deutes. Sols nosaltres tenim que fer front al deute del nostre poble que en el 2012 va arribar als 6 milions d’euros. Sols amb la força que dona la unió, el estar tots junts, farà possible eixir d’on hem caigut.      

No hay comentarios:

Publicar un comentario