domingo, 30 de abril de 2017

L’educació és un dret fonamental

“L'educació és un dret humà fonamental, essencial per poder exercitar tots els altres drets. L'educació promou la llibertat i l'autonomia personal i genera importants beneficis per al desenvolupament.” Així ho diu la UNESCO i així ho entenem i compartim l’actual equip de govern de la Pobla Llarga. Lamentablement, al passat Ple Municipal, una de les preguntes a l’Alcaldessa per part del públic va ser sobre la continuïtat o no de la nostra Escola Infantil “El Castell” després de l’aprovació d’un pla d’ajust, necessari per poder demanar “temps” al Ministeri i arribar a tenir capacitat econòmica suficient per poder pagar el préstec del 2012 de 3,7 milions d’euros, i que hui, cal deixar-ho molt clar, no es pot pagar com es va acordar en el banc (cada tres mesos 150.000 € fins 2023) si no es deixen de pagar fins i tot les nòmines dels treballadors municipals.

Com he dit, l’actual govern de la Pobla entenem l’educació com a dret fonamental, a l’igual que la Sanitat, però ací hi ha una clara diferència al nostre poble ja que no tenim que destinar cap euro del pressupost municipal a l’atenció sanitària però si a l’educació en trams de 0 a 3 i majors de 16 anys.
En la situació en que estem, amb el 200% del nostre pressupost endeutat, podem deixar aquest dret fonamental sense garantia de continuïtat? La resposta del govern municipal, NO. I per això l’Alcaldessa i la Regidora d’Educació, Sonia Bellver, porten més d’un any amb reunions en distintes administracions (Mancomunitat, Conselleria Educació) per poder garantir la continuïtat al nostre poble d’aquest servei que l’entenem fonamental.

Parlar del cost aprox. de l’educació en aquests trams al nostre poble sens fa dur però cal tenir totes les dades per poder saber de que estem parlant. Al pressupost municipal destinem tots els anys un total aprox. de 280.000 € (sous uns 250.000 €, manteniment edificis 10.000 €, llum 10.000 €, menjador Escola Infantil 8.000 €, productes neteja 800 € i altres 1.500 € ) i per la taxa de l’Escola Infantil i CFPA s’ingressen uns 28.000 € anuals.

L’Escola Infantil, el Centre de Formació de Persones Adultes, NO VAN A TANCAR-SE per part de l’actual govern Socialista, però garantir la seua continuïtat mitjançant els pressupostos municipals, està en mans del Ministeri d’Hisenda, i en canvi podria estar completament garantit si altres administracions com la Conselleria en el cas de l’Escola Infantil, es feren càrrec.




No hay comentarios:

Publicar un comentario