viernes, 9 de abril de 2021

La Glorieta

Tots els que hui vivim a la Pobla Llarga sabem on està, pot ser hem jugat en ella, o hem passejat per LA GLORIETA, però fa cent anys no es deia ni així.

Hi ha una primera imatge d’ella (pot ser hi haja més però no tinc constància) de 1921. La Pobla Llarga regalava una tenda de campanya a l’exercit d’operacions en Melilla i es va beneir allí, en la futura Glorieta (España estava en Guerra “amb Àfrica” i el nostre poble va aportar diners, i va cedir l’hospital inaugurat en les festes d’octubre per a curar als ferits en aquesta Guerra).



Si sabem que és la Glorieta és per la garita que es pot veure darrere de les autoritats civils i eclesiàstiques en l’edifici que va albergar la Casa Quarter de la Guardi Civil (en febrer de 1920 el president del Sindicat, Pascual Flores, convoca Junta per aprovar el destinar 45.000 pessetes a fer la Casa Quarter de la Guardia Civil) i que va desaparèixer quan es va construir la Casa de la Cultura (el 27 de novembre de 1986 es van finalitzar les obres). Aquesta garita ha sigut fotografiada i pintada durant molts anys.







La Glorieta va ser “construïda” per a les festes de juny de 1925. Las Provincias del 23 de juny de 1925 apareix un article que diu: “El Ayuntamiento de Puebla Larga, dando una prueba de cultura y progreso al Pueblo, ha construido al principio de la calle Mayor una espaciosa y pintoresca Glorieta, en donde con la precintada calle se instalará la feria”. Igual és el moment de plantejar alguna actuació en ella de cara al seu Centenari.

Con diu Joan Català, aquesta foto de la Pobla durant la Segona República deu ser per festes de juny i es poden veure les cassetes de la Fira en ella, en La Glorieta.




No hay comentarios:

Publicar un comentario