domingo, 23 de agosto de 2020

La corba ha despertat

 Durant els mesos de març, abril, maig, “aplanar la corba” era el que més escoltàvem (fins i tot va ser tendència en twitter). Era importantíssim en aquells mesos anar frenant la propagació del coronavirus per no col·lapsar el sistema sanitari, i tots vàrem fer un gran esforç per a que els casos d’infectats no augmentaren tots els dies. Ho vam aconseguir. Les dades de contagiats diàriament van anar a menys i la gràfica de nombre total de contagiats va anar estabilitzant-se aconseguint el que tots ens vam proposar, APLANAR LA CORBA. Doncs ara la corba ha despertat.

El nombre total de poblatans o poblatanes infectats s’ha disparat en les últimes dies. El 28 de maig el total eren 5 conciutadans nostres. El 6 de juny 1 més, total 6. El 30 de juliol, 1 infectat més, total 7. Però el 17 d’agost es va pujar fins a un total d’11 i tres dies després, el 20 d’agost en les dades oficials apareixien 12 però una poblatana va comunicar el seu positiu, positiu que encara no recollien les dades oficials (són actualitzades dimarts i divendres de matí), així que el total era de 13.

Hui hi ha molt escrit a la premsa sobre el que ens està passant. Al País per exemple, en l’article “El virus golpea a España por segunda vez” un total d’11 experts ens diuen que estem de nou mal per “una mala gestión de la desescalada, la falta de rastreadores y el incumplimiento de las medidas de prevención por la población”.

No tirem per terra tot el que hem aconseguit. Està en joc moltíssim. Fem tots i cadascú de nosaltres tot el que podam per tornar a doblegar la corba.



No hay comentarios:

Publicar un comentario