domingo, 12 de enero de 2020

Més de 30 anys amb 4.500


Esta setmana hem estat, el Govern Municipal, revisant les dades sobre l’evolució dels habitants a la Pobla Llarga. L’última xifra oficial és la de 2019, i diu que som un total de 2.242 homes i 2.210 poblatanes, es a dir, un total de 4.452 veïnes i veïns a la Pobla Llarga.



Com es pot veure al gràfic on apareixen les dades del total de població des de 1986, no està havent un canvi significatiu en el nombre d’habitants. Sempre ens estem movent en els 4.500. Si es cert, que la dada de tres anys seguits perdent població (un total de 94 persones entre 2016 i 2019) ens ha posat en alerta i a treballar en veure que polítiques cal implementar per a parar aquesta tendència i fins i tot revertir-la.

Les últimes dades publicades, en aquest cas per la Generalitat, parla de que els valencians emigren majoritàriament buscant treball. Els joves entre 23 i 33 anys marxen buscant una eixida professional. Molts d’ells s’han especialitzat i aquesta especialització comporta que pobles com el nostre (les empreses existents) no els puga oferir hui un lloc de treball. Altres busquen treball en el sector serveis (Benidorm i Xàbia van ser junt a Alacant les ciutats que més gent van anar a viure durant 2018) després de la desfeta de l’agricultura que ens deixa a pobles com la Pobla amb moltes dificultats per oferir treball a gent no especialitzada.

Però estem immersos en un canvi tant gran de la societat, impulsat per internet, i que encara anirà a més en breu (física quàntica, 5G, etc.) que pot no ser imprescindible estar físicament en un lloc per treballar (hui ja hi ha algun cas); que pot obrir portes a nous llocs de treball que ara ningú pot imaginar; que pot fer (aquesta nova vida que ens espera a tots) molt més atractiu viure en un poble com el nostre, sense contaminació, ni embossaments de tràfic, però sempre que oferim tot tipus de serveis (sanitaris, educació, seguretat, oci, etc.) i cases a preus assequibles.

No hay comentarios:

Publicar un comentario