lunes, 6 de agosto de 2018

Valencianos en el holocausto


Traure a la llum la història, la biografia, d’alguns valencians que van tenir la maleïda sort de passar pels camps nazis m’ha aportat moltíssim. Sobre tot la de JULIO TOMÁS CODINA, el nostre veí del carrer Sant Josep que el 6 d’agost de 1940 entrava a Mauthausen junt a altres valencians, sent els primers.  
Ara, junt a tres companys més, hem publicat un nou llibre titulat LA DERROTA PERPÈTUA on recollim la biografia dels valencians de la Vall d’Albaida, la Costera i la Canal de Navarrés (ací teniu l’enllaç per si voleu adquirir-lo http://www.reclameditorial.com/editorial/producte/la-derrota-perpetua/) per a continuar amb aquesta tasca de dignificar a tots aquestos veïns que van lluitar contra el feixisme en Espanya i en Europa.
Cal respectar molt el passat. Mirar sempre darrere per saber més. Ja en juliol de 1979 es va parlar ací a València sobre aquest tema de la deportació dels valencians i gràcies a Ferran Pastor que m’ha fet el magnífic regal d’un exemplar original, tinc el gust de compartir aquest article de ROSA SOLBES amb tots els que desitgen llegir-lo i que Guillem Llim el va utilitzar en part per al nostre nou llibre.



No hay comentarios:

Publicar un comentario