lunes, 9 de abril de 2018

Si, recuperar-lo.

Els regidors municipals, no som persones que una vegada “investides” comencem a rebre idees per generació espontània sobre que fer durant els anys que pugam estar al nostre ajuntament. Jo dirà (o almenys ha sigut el meu cas) que tenim idees i intentem entrar al nostre ajuntament per portar-les endavant.

En 2004, al programa de festes de Sant Calixt, Joan Carles Ubeda i Sanchis, i Ferran Pastor i Belda, van escriure un article titulat LA VEGETACIÓ I LA FAUNA DE RIBERA AL NOSTRE TERME (si volen, poden descarregar-se ací aquest programa). Ens van descriure molt encertadament el que podíem veure i gaudir abans al Barranc de la Cubella, al Xúquer i al Barranc de Barxeta. Un dels paràgrafs a destacar (per a mi) es aquest:

Volem que esta col·laboració ajude a millorar el coneixement d’aquest patrimoni natural així com a respectar-lo i, d’alguna manera, a recuperar-lo. Si, recuperar-lo, perquè [...] es troben en un estat tal de degradació i contaminació que ningú diria que no fa tants anys, eren uns ecosistemes de gran valor ecològic on podíem trobar la fauna típica de zones humides com la vegetació de ribera en tot el seu esplendor.

Eren els inicis del govern del Partit Popular de la Pobla Llarga. Amb aquest article tenien el full de ruta a seguir però ells tenien la seua pròpia estratègia política, que com es va veure durant 12 anys era la d’abandonar el Barranc a la seua sort, la de crear un problema amb la proliferació sense cap control de les canyes, per a després vindre amb les màquines i vendre que donaven solucions.


Aquesta foto era la que buscava el PP durant els seus 12 anys.

Però aquest projecte que està en marxa mai serà un complet èxit sense la participació de les poblatanes i poblatans. Aquest projecte no ha nascut sols per a recuperar ecològicament aquest entorn, sinó per a que tots pugam ser partícips d’aquest fet i no estem aconseguint-ho. Hem realitzat distintes convocatòries de plantació (ací poden llegir totes les activitats realitzades), amb resposta molt positiva per part d’entitats com Decathlon i altres, però no de les veïnes i veïns del nostre poble. Ahir vaig penjar unes fotos al facebook, fotos on es pot veure una mare amb les seues cries, i un dels comentaris de la gent es que falta l’altra part. Cert. Però com he dit, no aconseguirem revertir aquest espai de la degradació sense l’ajuda de tots. L’activitat del dia de l’arbre amb els escolars, ja estem fent-la ací, per a que aquestes noves generacions tinguen molt present el valor del nostre Barranc.



Activitat del dia de l'arbre amb escolars aquest 2018. Si em permeten, comparant-la amb l'anterior foto, la del Partit Popular, demostra la distància que tenim, políticament parlant.

Per al diumenge 13 de maig, estem preparant una nova activitat, que molt prompte explicarem en que va a consistir. Desitgem, des del govern municipal, que aquest dia estiguen tots vostès allí.







No hay comentarios:

Publicar un comentario