domingo, 24 de abril de 2016

Encara queden enderrocs

Esta setmana hem tingut que fer front al pago d’una sentència ferma, es a dir, sense cap altra possibilitat que acatar-la i complir-la, i ja és la segona des de que estem al govern del nostre poble. Aquesta sentència va condemnar a pagar 96.331,99 euros en 2012 a l’Ajuntament de la Pobla Llarga per no pagar a temps les factures d’una constructora. Hem tingut que pagar 96.000 euros per interessos de demora. Segons els escrits que obren en aquest expedient, l’Ajuntament deuria d’haver inclòs en el pressupost de 2013 aquesta quantia per a pagar aquesta sentència però fins que no hem obert els armaris del nostre Ajuntament, tot es trobava TAPAT.

El Sr. Soler eixia en premsa el 20 d’abril de 2016 (en concret al LEVANTE) i deixava clar que comença el seu atac polític al nostre govern i sap, al ser de tots en diferència el més vell en política, que els veïns al final volen solucions als seus problemes i els temes de sentències, pagaments, etc. queden portes a dins de l’Ajuntament. Aquesta va ha ser la seua estratègia, la d’exigir al nostre govern actuacions en distintes àrees JA, però el terratrèmol PP que durant 12 anys ha estat sacsejant el nostre poble ha sigut d’una magnitud tan forta que hui, quasi un any després d’entrar al govern, encara estem llevant enderrocs.   

A aquest article, que deixe ací copia per si no l’han pogut llegir, diu el Sr. Soler que “podríem negociar”. Negociar, en qui? en un Jutge que des de 2012 se està jugant amb ell? S’ha estat “torejant”? Quina credibilitat té hui l’Ajuntament de la Pobla Llarga si durant anys ha estat incomplint el que l’autoritat judicial ha ordenat? No sols en aquest cas ens hem trobat sense cap pont per poder negociar amb les parts afectades pel menyspreu del nostre Ajuntament. Ja ens va passar en una entitat financera que estem pagant més de 100.000 euros d’un deute que fins i tot els diners havien arribat des de la Generalitat però no els havien tornat. Ens ha passat en hisenda que des de 2012 es tenia que haver ingressat la part de l’IVA de la venda d’un solar i no ho havia fet l’Ajuntament de la Pobla Llarga. Fins a tres voltes he estat Jo personalment en el despatx de l’inspector d’hisenda i allà si que vaig plorar per a que almenys retiraren la multa (si multa, no sols 70.000 euros d’IVA estem pagant ara sinó també una multa de 25.000 euros). Els casos son tants que no voldria avorrir-los, però es poden fer una idea d’on fins està molta gent de l’Ajuntament de la Pobla Llarga.

A la segona part de l’article de premsa, on parla de que va deixar 900.000 euros pendent de cobro, és realment indignant la cara política tan dura d’aquest senyor. Primerament, el PP no ha dit mai que hi havia 900.000 euros pendent de cobro. A la comptabilitat figuren més de 1.400.000 euros pendent de cobro en quotes urbanístiques, suposadament per a intentar unflar les dades comptables, però clar, ara que ja està tot més que demostrat no pot continuar en la farsa de les xifres. Però sincerament no és el que ens preocupa ni el que ens indigna. Al voltant de 10 anys, empreses constructores, han estat deguent més de 500.000 euros al nostre poble i QUE BOTONS VA FER EL PP, EL SR. RAFAEL SOLER? Com te la cara política tan dura hui de dir que ha deixat uns 10 anys que empreses deguen al nostre poble una porrona d’euros i NO DIMITIR DE SEGUIDA? Perquè no diu el motiu de no exigir per via executiva els deutes a aquestes empreses durant més de 10 anys?

L’esforç que ha fet l’Alcaldessa, reunint-se en propietaris de solars que tenien algun deute, ha donat fruït (i cal agrair i molt a tots els veïns la seua disposició immediata a liquidar el deute) i hui hem pogut ingressar uns 15.000 euros però clar les constructores que més deuen no han respost al requeriment i cal anar a cobrar via executiva. I nosaltres a diferència del PP, del Sr. Soler, si hem iniciat aquesta via per poder cobrar i ja hem presentat a la Diputació el primer expedient per valor de 98.000 euros.
Aquest traure pit polític del Sr. Soler en aquest article, cal contextualitzar-lo en el que està passant-li al PP a nivell provincial i entenc que comença a notar-se fort al no estar investigat però xoca frontal-ment amb la covardia política que ha tingut al nostre poble, al seu poble, que durant 12 anys ha sigut el màxim responsable i hui tenim 5 milions d’euros de deute en bancs, sentències per interessos de demora i altres per valor de 600.000 euros que va estar amagant als armaris durant anys i sobre tot un pendent de cobro a empreses per uns 900.000 euros que no s’ha dignat a donar l’últim pas per a cobrar deixant a la Pobla Llarga en una situació tan complicada que a veure com acabem.



No hay comentarios:

Publicar un comentario