domingo, 17 de mayo de 2020

Tot anirà bé, però amb els 2 metres.


A la web https://www.epdata.es/ se’ns està informant des de l’inici de les dades que la COVID-19 ens està deixant (contagiats, morts, etc.). Cap al final de la plana dedicada a la pandèmia apareix una imatge gràcies a un estudi de THE LANCET que ens fa veure com hi ha un repunt en els contagis “quan les mesures de distanciament social es redueixen”.


Flexibilitzar les mesures de confinament és necessari ja que hi ha moltes altres infermetats que poden aparèixer per estar tancats a casa i com no, tots els problemes econòmics que està suposant aquesta situació. Però el repunt apareixerà no per la flexibilització ens si del confinament sinó per no respectar el distanciament de 2 metres, per no netejar-nos les mans de forma “compulsiva”, per no utilitzar la màscara.

Si quedar-nos en casa ha sigut dur; si anar a treballar sense mesures de prevenció clares com al principi d’aquesta crisi es va veure ha sigut molt dur; sembla que el fet d’incorporar aquestes pautes, aquests hàbits de distanciament sobre tot, semble més dur que tot el que hem passat.

Durant aquesta primera setmana de fase 1, s’ha pogut veure com la gent li costa mantenir els 2 mestres, una de les mesures més importants, i l’administració (el nostre ajuntament) no pot estar damunt de tots per fer-la complir. Està en les nostres accions aconseguir que NO es complisca els que els científics ja van advertir des de l’inici, que hi ha repunt en el moment es relaxen les mesures de distanciament. Així que incorporem al nostre dia a dia aquestos 2 metres, continuem netejant-nos molt les mans, i utilitzem la màscara.

No hay comentarios:

Publicar un comentario