viernes, 11 de enero de 2019

Atur a la Pobla Llarga




Sense voler ser triomfalista, i ni molt més voler atribuir-nos tot l’èxit, hem fet pública la data d’atur d’aquest mes de desembre als perfils socials de l’ajuntament de la Pobla Llarga amb satisfacció.

Satisfacció perquè la data d’aquest mes de desembre no ha pogut ser millor, encara que ens sap molt greu que hi hagen 198 persones sense poder treballar a la Pobla.

Diguem que la data no ha pogut ser millor per tres raons principals:

1 – Tant homes com dones, des de menys de 25 anys i majors de 45 han trobat treball. Es a dir, cap sector de la població ha sigut discriminada a l’hora de trobar feina.



2 – Per trobar un percentatge d’atur inferior al 10% de la població activa, cal remuntar a maig de 2008 que va ser de 9,31%. A partir de juny de 2008 la xifra ha estat sempre per dalt del 10% (en agost del 2013 va arribar fins al 26,17 %, superant les 500 persones aturades) i aquest desembre de 2018 ha estat en el 9,45%. 10 anys després la Pobla Llarga baixa del 10% d’aturats.

3 – El mes de desembre dels últims dos anys havia presentat un xicotet increment en l’atur, menys aquest desembre de 2018 que ha sigut al contrari.

El Govern Municipal continua mes a mes pendent de l’evolució de l’atur a la Pobla Llarga, presentant en tots els pressupostos municipals una quantia econòmica per activar un pla d’ocupació si les xifres anaren en augment. Preocupats estàvem aquest mes de desembre sobre l’atur davant la campanya citrícola tant nefasta d’aquest 2018 però altres sectors com els serveis i l’industria estan donant treball, cosa que ens ha alegrat i molt.   

No hay comentarios:

Publicar un comentario